Αρθροσκόπηση Γόνατος

Τι είναι η αρθροσκόπηση γόνατος;

Αρθροσκόπηση είναι η χειρουργική τεχνική ελάχιστης παρεμβατικότητας (minimally invasive surgery – MIS) κατά την οποία, μέσα από μικρές τομές μεγέθους περίπου μισού εκατοστού, με τη χρήση ειδικού άκαμπτου ενδοσκοπίου (αρθροσκόπιο) έχουμε τη δυνατότητα να εξετάσουμε λεπτομερώς την άρθρωση και κατόπιν με τη βοήθεια ειδικών εργαλείων να αντιμετωπίσουμε διάφορα προβλήματα και παθολογίες. Η χειρουργική αυτή τεχνική μας δίνει τη δυνατότητα να επιβεβαιώσουμε τη διάγνωση και μας επιτρέπει να παρέμβουμε άμεσα θεραπευτικά σε μία ολοένα και μεγαλύτερη γκάμα προβλημάτων των αρθρώσεων.

Τις τελευταίες δεκαετίες η εξέλιξη τόσο στις χειρουργικές τεχνικές όσο και στα χρησιμοποιούμενα υλικά υπήρξε ραγδαία, με αποτέλεσμα σήμερα οι επεμβάσεις αυτές στα χέρια εξειδικευμένων χειρουργών να έχουν χαμηλή νοσηρότητα και να επιτρέπουν συχνά την έξοδο του ασθενούς από την κλινική την ίδια μέρα, όπως και γρήγορη μετεγχειρητική αποκατάσταση.

Η χειρουργική αυτή τεχνική εφαρμόστηκε επιτυχώς αρχικά στην άρθρωση του γόνατος, αλλά σήμερα χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο εκτός από το γόνατο, για την αντιμετώπιση παθολογίας στην άρθρωση του ώμου, της ποδοκνημικής, του καρπού, του αγκώνα και του ισχίου.

Σχετικά Άρθρα

osteoxondritida-gonatos
Χόνδρινες Βλάβες

Τι είναι οι χόνδρινες βλάβες και πώς αντιμετωπίζονται;

plastiki-opisthiou-xiastou
Ρήξη Πρόσθιου Χιαστού

Τι είναι η ρήξη προσθίου χιαστού και πώς αντιμετωπίζεται;

miniskos
Ρήξη Μηνίσκου

Τι είναι η ρήξη μηνίσκου και πώς αντιμετωπίζεται;


Τελευταία Άρθρα

shoulder

Αστάθεια Ώμου 7 Φεβρουαρίου 2013

outdoors-couple

Οστεοπόρωση 7 Φεβρουαρίου 2013

Κατηγορίες Blog